Missä järjestettiin vuoden 2002 talviolympialaiset?

XIX Talviolympialaiset pidettiin 8.-22. Helmikuuta2002 Salt Lake Cityssä, Utahissa (USA). Salt Lake City jo isännöi olympialaisia ​​vuonna 1980 ja väitti pitävänsä toista peliä vuonna 1998, mutta menetti sitten Japanin Naganon kaupunkiin.

Hakeminen XIX talviolympialaisillepalvelivat myös kaupunkeja, kuten Quebecia Kanadasta, Ruotsin Ostersundia ja Sveitsistä Sion. Mutta Salt Lake City voitti jo ensimmäisellä äänestyskierroksella ja suurella edulla. Yhdysvaltojen presidentti George W. Bush esitteli pelien symbolisen avajaistilaisuuden. Olympic valan urheilijoiden puolesta sanoi amerikkalainen James Shi. Olympialaisten talismaalaiset olivat jänis Poder, Coyote Koper ja Bear Cole. Palkintojen voitti 2399 urheilijaa 77 maasta. 75 joukkoa mitalia pelattiin. Voittaja mestarijoukkuetta oli maajoukkueen Norjan, joka voitti 13 kultaa, 5 hopeaa ja 7 pronssia. Toisella sijalla oli Saksa käsky sai 12 kultaa, 16 hopeaa ja pronssia 8, ja kolmannen sijan tiimissä USA (10 kultaa, 13 hopeaa ja pronssia 11). On huomattava, että urheilijat Kiinassa ja Australiassa ensimmäistä kertaa voitti kultamitalia kaikkien aikojen osallistuminen talviolympialaisissa. Lopulta venäläinen joukkue oli viidennellä sijalla, kun hän oli voittanut 5 kultaa, 4 hopeaa ja 4 pronssi-mitaleja. Ottaen huomioon vaikean ajan 90 vuotta ja jyrkkään laskuun rahoituksen urheilun maassa, saavutettu tulos olisi pidettävä varsin tyydyttävä. Valitettavasti tämä upea urheilutapahtuma varjosti sarja epämiellyttäviä tapahtumia. Esimerkiksi eräät voittajat (mukaan lukien pelien voittajat) joutuivat dopingin käyttöön. Niinpä heidän tuloksensa kumottiin, ja urheilijoille määrättiin sääntöjä. Lisäksi oli tapaus, joka on vertaansa vailla, voitettuaan paria taitoluistelun Venäjän pari Berezhnaya-Sikharulidze, toiseksi sijoittunut kanadalainen pari Myynti- Pelletier kyytiin meteliä, syyttäen Venäjän valtuuskunnan painetta tuomareita ja yrittää lahjoa heitä. By raivostuttaa skandaali on liittynyt yksi tuomareista, kertoi kyseenalainen ja antoi halpa tunne tarina Venäjän urheilu mafia. Tämän seurauksena päätettiin: myöntää ensimmäisen palkinnon paria taitoluistelun venäjäksi ja Kanadan urheilijat.